Godišnja izložba
ostvarenja

PBS SPA

Foto: Doris Biluš
Foto: Doris Biluš

Autori:

Doris Biluš

Tvrtka:

AKFZ studio d.o.o.

Projektni tim:

Suradnici:

Investitor:

PBS Centar sportske izvrsnosti d.o.o.

Izvođač:

Šel invest d.o.o

Godina početka projektiranja:

2019.

Godina dovršetka projektiranja:

2019..

Godina početka gradnje:

2019.

Godina dovršetka gradnje:

2020.

Površina obuhvata:

44 m2

Ukupna tlocrtna površina:

190 m2

Ukupna vrijednost investicije bez PDV-a:

pšodatak nije dostupan

Program / vrsta:

Interijer
Sport i rekreacija
Javni prostor

Lokacija:

Zagreb

O projektu (tekst autora):

Projekt je izrađeno na zahtjev PBS centar sportske izvrsnosti iz Zagreba, Jurkovićeva 19 za prostor koji je u vlasništvu i korištenju iste tvrtke. Namjena prostora je vježbalište za osobnu rehabilitaciju, rekreaciju i trening.

Projektni zadatak je interno povezivanje dviju razina poslovnog korisnika s vertikalnom podiznom platformom i osmišljavanje novih SPA sadržaja u djelu prostora na gornjoj razini, što rezultira novim interijerskim rješenjem tog prostora.

SPA prostoru na katu pristupa se iz prizemlja isključivo podiznom platformom iako postoji i evakuacijski izlaz/ulaz direktno na vanjski javni plato.

Zahtjev investitora je formiranje SPA prostora sa slijedećim sadržajima: finska, infra i parna sauna, prostor za masažu, odmaranje i drugi prateći sadržaji kao što su Kneipp kade, masažna hodna linija, bačava za terapijske tretmane i grijane klupe. U oblikovanju investitor traži prisutnost 5 elemenata.

Koncept prostora je ostvaren unutar gabarita od samo 44 m2 i prethodno definiranih postojećih sanitarnih prostorija i instalacija. Stvoren je funkcionalno čisti i organizacijski jasan vizualno povezan prostor sa svim sadržajima spa namjene.

Svi pregradni zidovi osim stjenki sauna staklene su stijene od bezbojnog ili koloriranog stakla s reflektirajućim efektom kako bih se max. povećao osjećaj prostornosti i cjelovitosti. Kolorit čine tamniji tonovi obodnih zidova i stropa za postizanje dublje relaksacije i introspekcije, popraćene valnom zvučnom terapijom.

Pod je većinom izveden kao jedinstven epoksi premaz, što doprinosi dodatnoj povezanosti prostora i potrebnoj čistoći.

Svaki dio je samostalan i oblikovan za sebe, ali sagledljiv iz različitih dijelova kao jedinstvena prostorna cjelina.

 

Projektant: Doris Biluš d.i.a. AKFZ studio d.o.o.

Dovršetak izvedbe: 2020.