Godišnja izložba
ostvarenja

WoW mali stan

Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala
Foto: Filip Brala

Autori:

Romana Lasan

Tvrtka:

Laboratorij design j.d.o.o.

Projektni tim:

Romana Lasan / Laboratorij design j.d.o.o. (interijer)

Suradnici:

Investitor:

Dino Vidov

Izvođač:

Godina početka projektiranja:

2019

Godina dovršetka projektiranja:

2019

Godina početka gradnje:

2019

Godina dovršetka gradnje:

2020

Površina obuhvata:

25 m2 m2

Ukupna tlocrtna površina:

25 m2 m2

Program / vrsta:

Interijer

LOKACIJA:

Zadar

O projektu (tekst autora):

Ideja vodilja projektiranja ovog interijera bila je dobiti wow efekt koji bi ga plasirao visoko na ljestvici stanova za turistički najam. Ono što stan nema u tlocrtnoj površini, nadoknadili smo dizajnirajući multifunkcionalni namještaj. Kako se radio o studio apartmanu odnosno garsonijeri, jedna glavna prostorija od 18 m2 po potrebi je kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak ili spavaća soba. 

Podjela boravka u stanu na dnevni i noćni dio tj. na aktivni boravak u stanu u odnosu na spavanje, dala je ideju za osnovni multifunkcionalni element, a to je podest na kojem je  kuhinja, a ispod kojeg se smjestio krevet na izvlačenje. Kuhinjski podest dignut je na 45 cm od poda tako da se na rubnom dijelu može sjediti, te kad se stol i stolice spuste na razinu poda, stan moze ugostiti i više ljudi. Bitno je bilo da je svaki element unutar stana multifunkcionalan, pa je i sam stan dobio na zaigranosti. 

Kada je krevet uvučen stan je u aktivnom korištenju, te ima dovoljno prostora za blagovanje, druženje, gledanje tv-a i slično. Kada se izvuče krevet prostor dnevnog boravka postaje spavaća soba.

Ormari su smješteni duz cijelog zida paralelno sa pročeljem, te je dio u punoj visini kao garderoba, a dio je most ispod kojeg je smješten kauč i kaktus. 

Wow efektu doprinosi i svijetleći zid od aluminijskih panela sa odabranim printom, unutar kojeg je uklopljena i televizija.

Jedino stalno u stanu su hodnik i kupatilo.

Cilj je bio dobiti osjećaj prostornosti unatoč maloj kvadraturi i smatram da smo ga uspješno ostvarili, na vama je da prosudite.