Autori:

Maja Tedeschi

Projektni tim:

Ivana Ljutić , Monika Milić , Zrinka Visković , Dijana Vandekar

Suradnici:

Stjepan Bašić SBS , Enterijer Janković , Danijel Stojimirović , Pin Tehnika

Investitor:

Veneficus d.o.o.

Izvođač:

A3 d.o.o.

Godina početka projektiranja:

2015

Godina dovršetka projektiranja:

2016

Godina početka gradnje:

2016

Godina dovršetka gradnje:

2019

Površina obuhvata:

2616 m2

Ukupna tlocrtna površina:

7344 m2

Program / vrsta:

Interijer
Turizam

LOKACIJA:

Split

Interijer Briig Boutique hotela u Splitu

Foto: briig boutique hotel
Foto: briig boutique hotel
Foto: briig boutique hotel
Foto: briig boutique hotel
Foto: Igor Drača
Foto: briig boutique hotel

O projektu (tekst autora):

Hotel Briig na Bačvicama je urbani hotel koji jedinstvenu uvalu uvažava kao vrijedan prirodni kontekst, a ujedno je okrenut i kulturnim sadržajima grada. Želja je bila da hotel osim gostiju, prihvati i građane Splita pružajući im suvremeni ambijent koji gradu nedostaje. Ovaj gradski design hotel svojim oblikovanjem teži postati značajan marker na mapi grada.

Interijer hotela može se pohvaliti odabirom namještaja koji čine klasici nordijskog dizajna, ali najsnažniji arhitektonski elementi nalaze se u mnoštvu autorskih rješenja u unutrašnjosti hotela.

Vertikalni izlomljeni atrij kroz pet etaža s pravokutnim stropnim svjetlikom; monumentalne kružne čelične stepenice koje čine prostornu kopču između prizemlja i katova; jezgra liftova izvedena u zaglađenom betonu; jedinstveni kameni podovi isprojektirani od 14 različitih vrsta mramora; spušteni svijetleći stropovi u geometriji poligona s translucentnim opnama; separei restorana s metalnim zidnim perforacijama; pleteni bakreni zastori; izlomljena geometrija kongresne dvorane s okruglim staklenim tamburom; drvene obloge od češljanog hrasta u javnim prostorima, galerijama, sobama; dizajn kompletnog namještaja po mjeri u sobama i restoranu, kao i dizajn tepiha.

U unutrašnjosti hotela izmjenjuju se, kako otvoreni i snažni, tako intimni i prigušeni prostori i ambijenti.

Konceptualna povezanost arhitekture i modernizma 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća naglašena je također odabirom i postavom umjetnina iz doba kultne Gorgone i EXAT-a.

Interijer Briiga čini neraskidivu vezu sa svojom vanjskom arhitekturom, odmičući se od ''pomodnog dekoriranja''. Naglašava prostorno preklapanje i prožimanje, stvarajući poticajne i dinamične situacije unutar uobičajenih ritmova korištenja.

Hotel Briig svojim minimalističkim i istovremeno odvažnim oblikovanjem želi poručiti da je estetika ujedno i pitanje svjetonazora; u ovom slučaju, okrenutosti prema otvorenom, progresivnom i uređenom društvu.