Log In

Skupna izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata  po prvi puta organizirana je pod nazivom „Arhitektonske realizacije u hrvatskoj 1983“.  Danas pod nazivom „Godišnja izložba ostvarenja Udruženja hrvatskih arhitektica i arhitekata“, okuplja i predstavlja sva prijavljena ostvarenja autora iz područaja arhitekture. 

Tradicija valorizacije uspješnih arhitektonskih ostvarenja započela je i prije prve organizirane skupne izložbe arhitektonskih ostvarenja kroz dodjelu strukovnih nagrada

Nagrada „Viktor Kovačić za životno djelo“ dodjeljuje se od 1960.godine i to istaknutim pojedincima s iznimnim cjeloživotnim stvaralačkim opusom iz područja arhitekture. Prvi dobitnik nagrade za životno djelo je arhitekt Drago Ibler.

Nagrada „Viktor Kovačić“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva dodjeljuje se od 1961. godine Prvi dobitnik nagrade je arhitekt Zvonimir Požgaj za projekt Kupališta u Crikvenici.  
Nagrada „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture dodjeljuje se od 1983. godine. Prvi dobitnik nagrade je arhitekt Grozdan Knežević za Projekt stambenih zgrada u Mlinarskoj i Medvedgradskoj ulici u Zagrebu.

Nagrada „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja dodjeljuje se od 1988. godine. Prvi dobitnik nagrade je arhitekt Dražen Juračić za Projekt Kazališta komedija u Zagrebu.

Nagrada „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture dodjeljuju se od 1996. godine. Prvi dobitnik nagrade je arhitekt Darovan Tušeka za znanstveno publicistički rad fokusiran na problematiku splitskih arhitektonskih natječaja.

Odluku o godišnjim nagradama i nominacijama za najuspješnija ostvarenja u sklopu godišnje izložbe donosi Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata.